Microsoft celebra dos anys de Teams amb noves característiques

Microsoft està celebrant el segon aniversari del seu llançament de Teams de Microsoft amb algunes característiques noves impressionants per rivalitzar amb Slack. El fabricant de programari té ara més de 500.000 organitzacions que utilitzen Teams de Microsoft, incloent 91 de les 100 de la llista Fortune. Això es deu al fet que Microsoft agrupa Teams amb les seves subscripcions a l’Office 365, el que la converteix en una opció atractiva per a les empreses que ja paguen pel conjunt d’aplicacions d’Office.

Tot i això, Teams de Microsoft està creixent i rivalitzant amb Slack al mateix temps, i la companyia ara està afegint algunes característiques úniques per millorar les reunions en el servei. Després d’afegir el fons borrós en Skype el mes passat, Microsoft es basa en la característica d’afegir fons personalitzables. Això et permet unir-te a una trucada de vídeo i fer veure que estàs en una oficina, a la platja o on vulguis. La funció de fons personalitzats estarà disponible a finals d’aquest any i funcionarà amb qualsevol imatge que voleu utilitzar.

LA NOVA CARACTERÍSTICA DE PISSARRA DE MICROSOFT ÉS LA ADDICIÓ MÉS IMPRESSIONANT

La nova característica més impressionant és la que ha de resoldre les interaccions de la pissarra en les reunions amb participants remots. Microsoft ha desenvolupat una forma d’emmascarar a algú que dibuixa en una pissarra física, permetent als membres de la reunió remota veure la pissarra física quan està en ús. Això funciona utilitzant càmeres web normal, i fins i tot capturarà la pissarra física i importarà digitalment a Teams de Microsoft perquè els treballadors remots puguin participar en reunions o perquè el contingut de la pissarra es pugui arxivar i utilitzar en el futur. Microsoft està permetent que els emprovadors d’equips accedeixin a aquesta nova funció com a part d’una vista prèvia pública abans que es desplegui de manera general.

Els subtítols en directe també està arribant a les reunions de Teams de Microsoft, millorant l’accessibilitat perquè els participants sords o amb problemes d’audició puguin llegir els subtítols dels oradors en temps real. Això també és útil si està treballant des d’un lloc sorollós i costa entendre el que diu un orador en particular, ja que els subtítols es mostraran a la reunió. Aviat estarà disponible una vista prèvia en anglès d’aquesta funció, i Microsoft planeja incloure la traducció en les reunions en algun moment en el futur.

L’última gran novetat que arriba a Teams de Microsoft és Live Events. Això permetrà als usuaris transmetre una reunió o esdeveniment a un màxim de 10.000 persones. Els espectadors no necessitaran un compte de Microsoft Teams per veure les transmissions, i fins i tot podran participar amb preguntes i respostes en viu. Es pot veure com el mateix servei de Facebook Live de Microsoft que s’utilitzarà principalment per a reunions de treball i esdeveniments. Microsoft també va llançar recentment un servei similar amb LinkedIn.

Microsoft segueix provant els seus canals privats segurs per Teams de Microsoft, i haurien d’estar disponibles a finals d’aquest any. Els canals privats permetran als administradors restringir els canals sense necessitat de crear equips separats, i és una funció molt sol·licitada pels usuaris actuals dels equips. Microsoft està actualment provant això internament i amb alguns clients externs selectes.

Totes aquestes característiques se sumen a un gran impuls de Microsoft per diferenciar el seu producte Teams de Slack. El principal rival de Microsoft està valorat en uns 5.100 milions de dòlars, i l’any passat va adquirir al seu rival HipChat per tancar el servei i migrar usuaris al seu propi servei de xat. Slack també ha estat millorant el seu servei en els últims anys, incloent un nou mode fosc, cerca millorada i canals compartits.