El creixement empresarial està íntimament lligat amb la correcta explotació, anàlisi i comprensió de les dades per a prendre les decisions adequades.

Els sistemes ERP de gestió empresarial no sols permeten fer un ús eficient de les dades, sinó que a més compten amb diferents capacitats per a millorar l’eficiència empresarial en gran manera, com pot ser l’automatització de tasques, o la millora dels processos interns.

Un 78% de les empreses espanyoles afirmen haver accelerat l’ús de les dades per la pandèmia per a millorar la seva eficiència.

S’ha incrementat l’ús de les dades arran de la pandèmia? Maduresa data driven de les empreses. INCIPY. 2021.

Què és un ERP?

Un ERP és un conjunt d’aplicacions de software de gestió de processos interns empresarials, que permeten a les pimes automatitzar la majoria de les pràctiques de negoci relacionades amb els aspectes operatius o productius de l’empresa, facilitant i centralitzant la informació de les àrees que la componen, entre altres:

Un ERP ha de ser instal·lat en tres situacions:

  1. Existència de límits per al creixement empresarial: una empresa que hagi gestionat els seus processos interns amb software tradicional però comença a experimentar límits en la seva expansió o creixement, necessita la implantació d’un ERP que deixi de limitar aquest potencial de creixement i permeti la seva capacitat d’expansió.
  2. Dificultat de treballar amb sistemes diferents. En el moment que una empresa consideri que existeixen dificultats a l’hora de treballar amb sistemes diferents, per problemes de compatibilitat o una gran inversió en temps, ha de considerar la instal·lació d’un ERP que eviti aquesta problemàtica (per la seva modularidad i escalabilitat, a mesura que l’empresa creix pot anar implementant nous mòduls sota un origen únic o BBDD).
  3. Necessitat d’adaptació dels sistemes al personal de la seva empresa. Una empresa que consideri que, per la mobilitat o característiques del seu personal, els seus sistemes no ofereixen les millors capacitats per a complir amb les expectatives dels seus clients, ha de pensar que ha arribat el moment d’instal·lar un ERP per a no perdre potencial de negoci i creixement.

 

L’adaptació de les empreses a les necessitats canviants dels consumidors és un fet rellevant per a la supervivència i creixement de les empreses.

Les empreses disposen d’eines que donen suport en la seva adaptació a aquest nou entorn. Una d’aquestes eines, que comença a ser imprescindible, són els sistemes ERP.

La integració d’un ERP en la teva pime només té avantatges. A més, l’escalabilitat i la integració amb altres aplicacions, t’ajuden a millorar l’organització interna empresarial, a augmentar la productivitat i a fer una planificació adequada, prenent millors decisions, que suposaran un benefici per a la teva empresa.

 

Descargar pdfs:

ERP. La herramienta para la planificación de tu pyme ( Formato pdf | 21,34MB )

ERP. La herramienta para la planificación de tu pyme. Presentación ejecutiva ( Formato pdf | 1,06MB )