Avui a la conferència Microsoft Ignite a Orlando, Florida, Microsoft ha anunciat noves innovacions en Microsoft 365 en sis àrees clau d’inversió: productivitat, coneixement, flux de treball, seguretat, compliment i administració. Microsoft 365 és productivitat en el núvol, i el tema constant en totes aquestes noves funcions és com s’està utilitzant la intel·ligència artificial (IA) per oferir experiències noves i increïbles que traspassen els límits de la productivitat.

Productivitat

Les eines de productivitat de Microsoft 365 utilitzen la IA per ajudar les persones a crear, col·laborar, analitzar, escriure, presentar, organitzar i gestionar la seva feina. Les innovacions de Microsoft a la productivitat central se centren en dues oportunitats: crear experiències totalment noves que aprofitin les últimes innovacions i donar nova vida a aplicacions conegudes i experiències amb serveis cloud potents.

Microsoft Teams

Microsoft Teams és el centre del treball en equip. En resposta a les sol·licituds dels clients de Teams, Microsoft ha anunciat els canals privats, xats multi-finestra, reunions i trucades, canals ancorats i integració de tasques amb To Do i Planner. S’estan millorant les capacitats de col·laboració entre Outlook i Teams, el que facilita l’enviament d’un fil de correu electrònic a un canal d’equips per a la seva posterior discussió.

L’aplicació Yammer cada vegada s’integra més amb Yammer, afegint la possibilitat que els usuaris puguin fixar l’aplicació al carril esquerre i convertint Teams al centre de la col·laboració entre equips i en comunitats àmplies i obertes. També s’ofereix noves innovacions i experiències adaptades a la indústria, incloent eines per als treballadors del sector de la salut i de primera línia. Els proveïdors de salut ara poden programar i dur a terme consultes virtuals B2C a través d’equips amb noves capacitats de Consultes Virtuals, i les noves funcions com l’inici de sessió per SMS i el tancament de sessió global fan que sigui ràpid i fàcil per als treballadors de FIRSTLINE accedir de forma segura als equips des dels seus dispositius mòbils.

L’aplicació Office mobile

Tots volem poder treballar sobre la marxa des de dispositius mòbils i sempre busquem simplificar i millorar l’experiència. Avui Microsoft anuncia una nova experiència mòbil per a Office que combina tres de les aplicacions més populars de la suite (Word, Excel i PowerPoint) en una única aplicació per a la productivitat mòbil. Ara ja no hauràs de descarregar cada aplicació per separat i tindràs tot el que necessita per ser productiu sobre la marxa. A més, amb el nou panell Accions, pots completar intuïtivament una varietat de tasques habituals sobre la marxa, com crear i signar PDF i compartir arxius entre dispositius.

La nova aplicació d’Office utilitza els avantatges úniques dels dispositius mòbils per facilitar la creació de continguts. Pot prendre una imatge d’un document i convertir-lo en un arxiu de Word editable, per exemple, o transformar taules d’una pàgina impresa en un full de càlcul d’Excel. Llançada avui com vista prèvia pública, l’aplicació Office està disponible per als usuaris d’Android a través de Google Play Store i per als usuaris de iOS a través del programa TestFlight d’Apple.

Fluid Framework

A Build 2019, Microsoft va anunciar Fluid Framework, una nova tecnologia i un conjunt d’experiències que facilitaran la col·laboració en trencar les barreres entre aplicacions. Ofereix tres capacitats clau. En primer lloc, les experiències impulsades pel Fluid Framework suportaran la coautoria de diverses persones en contingut web i documental a una velocitat i escala líders en la indústria. En segon lloc, proporciona un model de document per components que permet als autors deconstruir el contingut en blocs de construcció col·laboratius, utilitzar-los en totes les aplicacions i combinar-los en un tipus de document nou i més flexible. En tercer lloc, el Fluid Framework deixa espai perquè els agents intel·ligents treballin juntament amb els humans per traduir text, obtenir contingut, suggerir edicions, realitzar comprovacions de compliment i molt més.

Cortana

Microsoft utilitza la IA per oferir experiències personalitzades a l’Outlook i fer de Cortana teu assistent personal de productivitat. Avui, s’ha anunciat Play meva Emails in Outlook per iOS per ajudar-te a posar-te al dia i actuar en els correus electrònics mans lliures. Amb el nou reconeixement natural de veu i llenguatge, Cortana pot llegir intel·ligentment els teus nous correus electrònics i compartir els canvis del seu dia. Ara també està disponible una opció de veu masculina amb Play My-mails, per personalitzar encara més la seva experiència d’assistent de productivitat personal. També s’anuncia que Scheduler in Outlook envia a vista prèvia; pots usar-lo per programar reunions i coordinar els participants en Cortana.

A partir del proper mes, Cortana també pot ajudar a preparar-te per el teu dia enviant-te un correu electrònic informatiu que inclou un resum de les teves reunions, documents rellevants per al teu dia, i recordatoris per donar seguiment als compromisos que has fet en el correu electrònic.

IA a Office

Estàs ocupat i tens molt en la teva ment, i fins i tot més la vostra llista de coses per fer. El entenem, i durant l’últim any, Microsoft va portar la màgia de la IA a Office per ajudar-te a fer més coses. Amb innovacions que inclouen la introducció de dades en Excel amb un llapis digital, la transcripció d’àudio en Word -que converteix un arxiu d’àudio nou o existent en una transcripció escrita- i Presenter Coach en PowerPoint (en una vista prèvia pública per a la web ), que ajuda als professionals de negocis, professors i estudiants a ser presentadors més eficaços.

Ara Excel suporta consultes en llenguatge natural, de manera que els usuaris poden fer una pregunta sobre les seves dades, com si estiguessin parlant amb una persona, i obtenir respostes ràpides, tot això sense haver d’escriure una fórmula. Disponible per als usuaris d’Office Insiders, aquesta nova capacitat de llenguatge natural és un altre pas per fer que les dades i la visualització siguin més accessibles i accessibles per als usuaris amb diversos nivells d’experiència en Excel.

També facilita la planificació del temps fora de la feina i es continua millorant els teus millors pràctiques de treball. Per exemple, MyAnalytics pot ajudar-te a preparar-se pel temps lliure automatitzant la configuració de les notificacions fora de l’oficina, informant als col·laboradors del seu temps lliure, resolent les reunions que et perdràs i molt més. Integrat en el panell Insights d’Outlook, MyAnalytics ara pot fomentar les millors pràctiques, com reservar reunions amb promptitud, afegir una agenda i un seguiment de les reunions, i afegir nous suggeriments d’AI a l’Outlook que et permeten retardar el lliurament del correu electrònic quan es treballa fora de l’horari de treball del destinatari.

Microsoft Project

En el nostre anterior post podràs veure totes les novetats

Conocimiento

Traslladar la teva infraestructura de productivitat al núvol té molts beneficis, entre els quals s’inclouen l’estalvi de costos i la racionalització de les operacions. Però també obre nous escenaris. Gràcies a la IA, Microsoft 365 ara podrà identificar, organitzar i lliurar coneixements en tota la seva organització, proporcionant la informació adequada en el moment precís. La productivitat no es tracta només de ser més eficient. També es tracta d’agregar i aplicar el coneixement col·lectiu de la seva organització perquè junts puguin aconseguir més.

Projecte Cortex

Avui Microsoft anuncia el Projecte Cortex, el primer nou servei a Microsoft 365 des del llançament de Teams. El Projecte Cortex utilitza la IA per crear una xarxa de coneixement que raona sobre les dades de la teva organització i els organitza automàticament en temes compartits com projectes i clients. També proporciona coneixements rellevants a les persones de la seva organització a través de targetes i pàgines temàtiques en les aplicacions que utilitzen diàriament.

A més, el Projecte Cortex permet l’eficiència dels processos de negoci en convertir el teu contingut en un repositori de coneixement interactiu -amb innovacions en la ingesta de contingut intel·ligent- per analitzar documents i extreure metadades amb la finalitat de crear models de contingut sofisticats; l’ensenyament automàtica, per permetre que els experts en la matèria ensenyin al sistema com entendre el contingut semiestructurat; i la recuperació de coneixement, perquè sigui més fàcil per a les persones accedir al valuós coneixement que tan sovint es troba tancat en els documents, les converses, les reunions i els vídeos. Basant-se en el contingut que ja té en SharePoint, Project Cortex connecta el contingut a través de Microsoft 365 i sistemes externs i et permet administrar la informació i agilitzar els processos amb seguretat, compliment i flux de treball integrats.

El nou Yammer

Yammer ha estat completament redissenyat, amb dotzenes de noves capacitats que permeten a les persones connectar-se, construir comunitats i compartir coneixements en tota l’organització. El nou Yammer ofereix una experiència bonica i intel·ligent en tots els dispositius i introdueix noves integracions amb els equips, SharePoint i Outlook. Ara pot utilitzar Yammer per transmetre esdeveniments en directe i sota demanda amb una opció de producció optimitzada que utilitza càmeres web i ús compartit d’escriptori. I també pots compartir clips de vídeo directament des de l’aplicació per a mòbils de Yammer. A més, ara s’ha centralitzat l’e-Discovery, el govern de dades i l’administració de Yammer al centre d’administració de Microsoft 365.

Microsoft Search

Avui Microsoft anuncia noves innovacions per a Microsoft Search per tal de millorar la productivitat, permetre un major descobriment d’informació, coneixements i persones, desenvolupar aplicacions basades en recerques i ampliar els beneficis de Microsoft Search a continguts aliens a Microsoft 365. Ara, amb més de 100 nous connectors de Microsoft Search de Microsoft i els seus partners, pot consolidar la informació de sistemes dispars en una sola experiència de cerca a Microsoft 365.

A més, pots utilitzar les noves APIs de gràfics per a desenvolupar aplicacions personalitzades a més de Microsoft Search per adaptar la recerca a les necessitats de la teva organització. També s’estan aportant experiències de cerca més potents a Microsoft 365, inclosa la cerca avançada de persones mitjançant atributs i habilitats, la recerca de vídeos, la recerca d’acrònims i la recerca semàntica.

Microsoft Stream

El vídeo és un mitjà cada vegada més poderós per capturar i compartir coneixement i aprenentatge. Microsoft Stream s’aplica AI per desbloquejar el contingut del vídeo, incloses les gravacions de reunions, amb transcripció automàtica. La IA també potencia la nova funció de realç de veu, el que et permet concentrar-te en la paraula parlada reduint el soroll de fons. I ara la gent pot crear vídeos curts des de dispositius mòbils i compartir-los a Yammer, Teams i PowerApps, incorporant el vídeo com el nou tipus de contingut per a les comunicacions i l’aprenentatge.

Workplace Analytics

Workplace Analytics facilita encara més l’adquisició de coneixements sobre la manera de treballar de les persones i el seu impacte en els resultats empresarials i organitzatius. Els líders empresarials obtindran una visió general per a comprendre i millorar ràpidament la cultura de les reunions, les pràctiques de gestió, les xarxes organitzatives i les relacions amb els clients. Els punts de referència de la indústria ajuden a contextualitzar els patrons comuns que influeixen en la productivitat, com el temps de concentració i la capacitat de desconnexió fora de les hores de treball. L’anàlisi de processos impulsat per la IA utilitza paraules clau com “revisió trimestral del negoci” per fer llum sobre el temps i els recursos invertits en activitats empresarials específiques, el que permet millorar amb el temps.

Automatització

Les innovacions en els automatismes et permeten agilitzar i millorar els processos de negoci amb poc o cap codi. Aquest enfocament no només estalvia temps i diners, sinó que també assegura que l’automatització del procés sigui realitzada per les persones que estan més a prop de la forma en què funcionen les coses.

Integració de Power Platform amb Teams

Amb Power Platform, els usuaris poden automatitzar les tasques rutinàries, crear aplicacions personalitzades i interactuar fàcilment amb les dades. La integració de Power Platform amb els equips fa que aquestes eines siguin més fàcils de descobrir i accessibles per als usuaris i obre un enfocament conversacional per agilitzar els escenaris de productivitat, des de la gestió d’aprovacions directament al xat fins a la fixació d’una aplicació personalitzada on l’equip la necessiti.

Avui Microsoft ha anunciat noves característiques per millorar aquestes capacitats. Els creadors de Power Apps ara poden publicar les seves aplicacions com aplicacions d’Equips, i els usuaris podran fixar aquestes aplicacions a la seva banda esquerra en Equips. També s’està afegint nous activadors i accions de Power Automate, el que permet als usuaris agilitar la realització de tasques personals i d’equip comuns, com la configuració d’accions de missatges personalitzats i l’enviament de notificacions. I molt aviat, les riques vistes prèvies de Power BI al xat dels equips i la pestanya Power BI millorada permetran als usuaris veure totes les seves dades en els equips i discutir-los sense esforç, per accelerar la presa de decisions basada en les dades.

Scripts a Office

Office Scripts simplifica els processos maldestres i automatitza les tasques repetitives perquè pugui treballar menys i fer més. Microsoft ha introduït el scripting en Excel, una nova funció d’automatització de processos que li permet registrar les seves accions dins d’un llibre de treball i guardar-les en un script. L’script guardat es pot integrar amb Power Automate i programar perquè s’executi automàticament o s’integri amb un flux més gran. Els Office Scripts estaran disponibles com a vista prèvia pública a finals d’any.

Seguretat

Les noves funcions potenciades per la IA et faciliten la protecció dels valuosos actius de la teva organització, alhora que permeten als empleats col·laborar lliurement.

Microsoft Authenticator

Qualsevol client amb qualsevol pla d’Azure AD, incloent un pla gratuït, ara pot utilitzar l’aplicació Microsoft Authenticator per a un accés segur i sense contrasenyes a aplicacions de Microsoft i d’altres fabricants. Les contrasenyes segueixen sent la baula més feble de la ciberseguretat. Amb Azure AD i Microsoft Authenticator, les empreses poden passar sense contrasenya per gaudir d’una gran experiència d’usuari i reduir els costos de suport, alhora que implementen l’autenticació de dos o més factors (MFA) per a una major seguretat. La implementació de MFA redueix el risc de phishing i altres atacs basats en identitat en un 99,9 per cent i és el millor que pot fer per millorar la seva seguretat.

Nou valor en Azure AD

Azure AD Cloud Provisioning ara facilita el trasllat d’identitats al núvol en eliminar la necessitat d’un servidor de sincronització local a través d’un agent local lleuger. Això permet l’aprovisionament des de múltiples boscos d’Active Directory (AD) desconnectats i aprofita la potència del núvol per fer front als desafiaments dels directoris comuns, com la complexitat de la sincronització i la lògica de transformació de dades. Aquesta capacitat respon a una de les principals necessitats dels grans clients empresarials que gestionen organitzacions complexes o fusions i adquisicions i permet una major disponibilitat i redueix els costos d’implementació i operació.

Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP)

Les capacitats de detecció i resposta de punts finals (EDR) de Microsoft Defensar ATP ja estan disponibles a la vista prèvia per a dispositius Mac OS. A continuació s’afegirà suport per a servidors Linux. Això és part del compromís de Microsoft d’ampliar la cobertura multiplataforma en les nostres solucions de protecció contra amenaces. Els clients depenen de Microsoft per obtenir una protecció de classe mundial dels endpoints i capacitats d’EDR per a Windows, i la majoria de les grans organitzacions gestionen una complexa combinació de plataformes tecnològiques, inclosos diversos sistemes operatius. Necessiten cobertura per a tota l’extensió del seu entorn. Aquesta inversió contínua els dóna l’amplitud de cobertura que necessiten, amb una única visió unificada per als administradors i els professionals d’operacions de seguretat, el que permet la investigació en tota l’empresa i la resposta als incidents de seguretat.

Protecció d’aplicacions per a Office

Ara disponible en vista prèvia privada, Application Guard for Office proporciona protecció a nivell de maquinari i basada en contenidors contra arxius de Word, Excel i PowerPoint potencialment maliciosos. Utilitza Microsoft Defensar ATP per establir si un document és maliciós o de confiança.

Compliment

Simplifica i automatitza la gestió de riscos amb noves innovacions que utilitzen la IA com a multiplicador de forces per mantenir un pas per davant dels requisits de compliment cada vegada més complexos i de les amenaces internes en constant evolució.

Insider Risk Management

Un sorprenent 53 per cent de les organitzacions han experimentat un atac intern en els últims 12 mesos. L’esforç necessari per identificar aquests riscos i violacions no és trivial, i requereix una col·laboració efectiva entre els sectors de seguretat, recursos humans (RRHH) i jurídic, així com un enfocament equilibrat de la privacitat i la gestió de riscos. Insider Risk Management a Microsoft 365 ajuda a les organitzacions a identificar i posar remei ràpidament les amenaces internes, els riscos i les violacions del codi de conducta en aplicacions d’Office, Windows, Azure i de tercers, com els sistemes de recursos humans. Insider Risk Management aprofita el gràfic de Microsoft i altres serveis per correlacionar intel·ligentment múltiples senyals per identificar patrons ocults i riscos potencials, i proporcionar informació en temps real sobre l’activitat dels arxius, el sentiment de les comunicacions i els comportaments anormals dels usuaris. Insider Risk Management inclou un conjunt de playbooks configurables dissenyats específicament per als riscos, com el robatori d’IP digital i la violació de la confidencialitat, per ajudar-te a identificar eficaçment les amenaces i prendre mesures.

Puntuació de compliment

És més important que mai tenir el coneixement i les eines que necessita per treballar en equips de compliment i gestió de riscos per avaluar i supervisar els riscos de manera eficaç. Per ajudar-te a implementar controls de protecció de dades més eficaços, s’anuncia la vista prèvia pública de Microsoft Compliance Score, que et permet simplificar i automatitzar les avaluacions de riscos. Amb Microsoft Compliance Score, ara pots avaluar i supervisar contínuament els controls de protecció de dades, obtenir una orientació clara sobre com millorar la puntuació i aprofitar el mapeig de control incorporat per ampliar els seus esforços de compliment de normatives i estàndards.

Fins i tot si no ets un expert en regulacions complexes com la Regulació General de Protecció de Dades (GDPR) o ISO 27001, pots aprendre ràpidament les accions necessàries per al compliment i contribuir al progrés. També Microsoft va introduir noves avaluacions per a la Llei de Privacitat del Consumidor de Califòrnia (CCPA), i per a altres regulacions estil GDPR. La puntuació de compliment està disponible ara en una vista prèvia pública per a tots els plans empresarials de Microsoft 365 al centre de compliment de Microsoft 365.

Gestió

Amb les noves innovacions de gestió, Microsoft 365 posa a treballar el núvol i la IA per ajudar-te a configurar, protegir, supervisar i gestionar tots els seus dispositius.

Microsoft Endpoint Manager

Microsoft Endpoint Manager és una solució integrada per a gestionar de forma centralitzada i segura tots els endpoints del teu parc tecnològic. En reunir la funcionalitat i les dades de Microsoft Intune i System Center Configuration Manager, a més de les noves accions intel·ligents i l’anàlisi, Endpoint Manager ofereix una gestió integral i sense fissures per a dispositius, aplicacions i polítiques de Windows, Android i Apple, sense la complexitat d’una migració o interrupció de la productivitat. Busca les característiques i experiències de Microsoft Endpoint Manager que apareixeran en el producte en els propers mesos. A més, per ajudar a garantir que tots els clients puguin aprofitar els avantatges de Microsoft Endpoint Manager, Microsoft posa Intune a disposició de tots els seus clients actuals de SCCM per a l’administració de PCs amb Windows. A partir l’1 de desembre de 2019, pots co-administrar aquests dispositius en Microsoft Endpoint Manager i començar a utilitzar funcions impulsades pel núvol com Autopilot i Desktop Analytics.

Microsoft Productivity Score

Microsoft Productivity Score se centra en dues àrees: l’experiència de l’empleat i l’experiència tecnològica. Tots dos proporcionen visibilitat sobre el funcionament de la seva organització, idees per identificar on es poden millorar les experiències i accions que es poden realitzar per actualitzar les habilitats i els sistemes, de manera que tothom pugui fer el seu millor treball.

L’experiència de l’empleat li mostra com Microsoft 365 està ajudant a crear una força laboral productiva i compromesa. A l’quantificar com les persones estan col·laborant en el contingut, treballant des de qualsevol lloc, desenvolupant una cultura de reunions i comunicant-se entre si, es poden veure les diferents formes en què es realitza el treball. Mentrestant, l’experiència en tecnologia proporciona informació mitjançant l’avaluació de les polítiques, la configuració de dispositius i el rendiment del maquinari i les aplicacions en l’entorn organitzatiu, i recomana accions en Microsoft Endpoint Manager.

Instal·lacions per a reunions administrades

Les reunions productives són essencials per a l’èxit en el lloc de treball modern. Juntament amb l’augment de la col·laboració a distància, els líders empresarials associen cada vegada més les reunions més eficaços amb la tecnologia i l’entorn adequats per a la sala de reunions. Avui Microsoft anuncia una vista prèvia privada de Managed Meeting Rooms de Microsoft, una nova oferta per a la gestió de sales de reunions. Aquest servei de gestió de TI i supervisió de la seguretat basat en el núvol garanteix que les sales de reunions dels equips estiguin protegides, actualitzades i supervisades de forma proactiva per oferir una gran experiència a la sala. Fins a la data, s’ha estat treballant amb més de 100 clients per gestionar més de 1.500 sales de reunions.

Lector global

Els clients necessitaven millorar la postura de seguretat mitjançant la definició dels permisos d’administració només per a aquells que es necessiten per funcionar. De fet, aquesta és una de les principals peticions. S’han anunciant noves funcions d’administració en Azure AD i al centre d’administració de Microsoft 365 per ajudar-te a reduir el nombre d’administradors globals en la teva organització. Per exemple, el paper Lector global permet a un administrador veure informació a través de Microsoft 365, però no permet que l’administrador canviï cap configuració o dades. Ara pot assignar el paper de Global Reader als administradors de la seva organització perquè donin suport a l’elaboració d’informes, la planificació, les auditories i les investigacions, sense haver de concedir un nivell de privilegis superior al necessari. El paper Lector global també pot combinar-se amb altres rols administratius (per exemple, Exchange admin) per controlar i ampliar de forma més detallada l’assignació de privilegis d’administrador en la teva organització.

Onboarding Hub

El Onboarding Hub, a l’àrea de configuració del centre d’administració de Microsoft 365, inclou noves experiències que t’ajudaran a descobrir, aprendre i utilitzar les característiques de Microsoft 365, incloent Azure AD i altres portals d’administració com el Centre de Seguretat i Compliment . Proporciona recomanacions intel·ligents basades en la configuració actual i activitats d’administració per ajudar-te a millorar la teva postura de seguretat, mantenir el compliment de les regulacions de dades, mantenir les aplicacions actualitzades i reduir els costos.

L’ús del paper Global reader per accedir al Onboarding Hub és una forma potent i segura de realitzar activitats de planificació i auditoria per a Microsoft 365, ja que un Global reader pot veure i avaluar les recomanacions, aprendre sobre els passos d’implementació i l’impacte en l’usuari, i veure les tasques administratives actuals sense necessitat de fer cap canvi d’inquilí o de configuració.

Grups d’Office 365

Office 365 Groups és el servei d’afiliació que potencia la col·laboració i impulsa el treball en equip en tot Microsoft 365. És un suport bàsic de més de 20 aplicacions, entre les quals s’inclouen equips, SharePoint, Outlook, Yammer, Microsoft Stream i moltes més. S’anuncien una sèrie de millores en l’experiència d’administració de Grups amb les noves funcions de compliment i gestió del cicle de vida, inclosa la capacitat de crear ràpidament equips per a un grup, explorar i restaurar grups eliminats, editar l’àlies de correu electrònic del grup i utilitzar etiquetes de sensibilitat. També pots habilitar la creació i gestió de grups d’autoservei, el que permet als usuaris crear equips i canals Yammer que es controlen amb baranes i polítiques establertes pel departament de TI