A l’octubre d’enguany (segons les previsions de Microsoft) estarà disponible aquesta nova funcionalitat a Business Central, que s’afegeix a les millores per a tots els clients existents a mesura que s’actualitzen a la versió 2022 de la Wave 2 (BC 21)

Amb aquesta nova funcionalitat pots utilitzar una secció promocionada de la barra d’accions per a ajudar els usuaris a conèixer el producte. Pots adaptar-la a les necessitats del teu sector, empresa o a les teves pròpies. Pots afegir les accions que vulguis posar a la disposició dels nous usuaris de manera fàcil i coherent en tot el producte perquè aprenguin ràpidament a utilitzar-lo, o adapta-les a les necessitats específiques de la teva empresa per als usuaris més experimentats.

Detalls de la funcionalitat

  • La barra d’accions és millor per a mantenir juntes les accions relacionades i evitar que la mateixa acció estigui disponible en diversos menús. Això ajuda a reduir el desordre i la confusió, especialment per als usuaris nous de Business Central.

  • El menú Navegar que abans estava disponible en algunes pàgines ha estat retirat, i el seu contingut s’ha fusionat amb el menú entitat. El menú d’entitat és el que porta el nom de l’entitat que es mostra en una pàgina, com “Client” a “Fitxa de Client” o “Comanda” a “Comanda de Venda”, i és ara el menú principal per a la informació relacionada amb el registre actual.

  • Ara pots utilitzar botons dividits en determinats llocs. Els botons dividits ja estan presents en altres productes de Microsoft com una combinació d’un botó i un menú. Aquest tipus de control permet accedir ràpidament amb un sol clic a la primera acció d’un menú a través de la part del botó de l’esquerra i accedir a altres accions relacionades a través de la part desplegable de la dreta.

  • Basant-nos en els comentaris dels usuaris i en les nostres estadístiques sobre l’ús de les pàgines, algunes accions ocupen llocs més destacats en la barra d’accions. Això redueix el nombre de clics per a arribar a les accions més utilitzades i fa que les accions rellevants siguin més fàcils de descobrir.
  • Ara tens més flexibilitat en les maneres de personalitzar els menús per a adaptar-los al teu propòsit i preferència. Això significa que ja no s’apliquen les limitacions anteriors quant a quines i on es poden moure les accions. Això facilita enormement la personalització de les pàgines i la configuració dels perfils.

 

Canvis opcionals a la barra d’acció en la versió Wave 2 de 2022 (BC 20.5)

Les següents optimitzacions addicionals també estan disponibles per a tots els clients actualitzats, però no s’habiliten immediatament amb l’actualització. Per a activar les millores disponibles opcionalment en la barra d’accions, tria l’acció “Provar” en la columna Començar, o fes que el teu administrador triï “Tots els usuaris” en el camp “Habilitar” per a de la pàgina Gestió de funcions.

  1. En els documents, les targetes, les fulles de treball i les pàgines de listplus, la pestanya “Procés” passa a dir-se “Inici” per a alinear-se millor amb la terminologia de la cinta d’opcions que els usuaris veuen en altres productes de Microsoft.
  2. En les pàgines de documents que tenen accions de publicació i alliberament, les accions es presenten ara com a botons dividits en la fitxa “Inici”. Això proporciona una millor localització i accés amb un sol clic a aquestes accions d’ús freqüent. En altres pàgines, certes accions s’han agrupat en botons dividits quan les accions estan fortament connectades per l’efecte que tenen. Per exemple, s’ha creat un nou botó dividit per a les accions “Corregir”, “Cancel·lar” i “Crear abonament correctiu”. Això permet accedir amb un sol clic a “Corregir”, que és la més utilitzada de les tres.
  3. En el cas dels documents, les targetes, les fulles de treball i les pàgines listplus, la barra d’accions es presenta ara en estat ancorat quan s’obre per primera vegada. Això t’ajuda a descobrir les accions rellevants en la barra d’accions i et permet accedir a elles amb un sol clic, sense haver d’ancorar la barra d’accions.
  4. Amb les pàgines de documents que tenen una subpágina Lines, o qualsevol altra pàgina que tingui una subpágina, les accions de la subpágina són ara visibles immediatament, sense necessitat de fer clic en “Més opcions”.

Important! Els clients existents que s’actualitzen i els nous clients poden optar per desactivar la funció Modern Action Bar. Per exemple, si una extensió no és compatible, o si els canvis de l’optimització en la interfície d’usuari requereixen temps per a ser introduïts als usuaris.

 

Traducción post original publicado en el blog de Microsoft : Modern Action Bar