S’apropen nous canvis en els models de llicenciament i en especial en les polítiques de preus dels ERP de Microsoft, dins de la família Dynamics365.

 

El passat 01 d’abril de 2023, Microsoft ja va aplicar una revisió de preus a totes les subscripcions de productes pels entorns Cloud, sent els més habituals tots els de la família Microsoft365 (anteriorment conegut com a Office365), els de PowerPlatform (PowerBI, PowerApps, PowerAutomate, etc…) així com tots els productes Dynamics365 (ERP’s, CRM, etc…). Aquest canvi de preus va estar motivat per dos factors, increment del cost de la vida (molts d’aquests productes tenien preus invariables des de l’any 2016) i la paritat de l’euro respecte de l’U$.

 

Doncs bé, després d’aquests canvis, sembla que ara li toca el torn als preus i les condicions dels ERP en modalitat OnPremise per a Business Central.

 

Per a nous clients :

  • A partir del 01 d’abril de 2025, no es podran contractar noves llicències en modalitat Perpètua per a nous clients. Els clients actuals, amb manteniment al dia, podran continuar ampliant la llicència amb normalitat.
  • Per a comptes nous a partir d’aquesta data, i en casos en què calgui l’escenari OnPremise, només quedarà l’opció de Subscripció, mitjançant quotes mensuals.

 

Per a clients existents :

  • A partir del 01 d’octubre de 2023 (uns mesos a partir del moment de la redacció d’aquest article) hi haurà els canvis següents:
    • Per a llicències OnPremise Perpetuas, un increment de l’11% dels preus per a la zona Euro (mateix increment que hi va haver amb les Subscripcions Cloud).
    • Per a llicències OnPremise de Subscripció, un increment del 10% per a Business Central i del 14% per a Dynamics NAV.
    • S’anirà eliminant el descompte actual (que fins ara era d’un 20%) en cas d’instal·lacions ERP allotjades a Servidors Azure.
    • S’incrementa el percentatge de l’Enhancement Pla de Dynamics OnPrem passant del 17% actual al 18%

 

Ja fa uns mesos, se’ns va comunicar que no està dins els plans de Microsoft discontinuar el llicenciament d’ERP en modalitat OnPremise i que els clients actuals podran seguir utilitzant els seus ERP actuals per molt més temps, però també és cert que a mesura que va passant el temps, els avantatges que aporta el model SaaS (Cloud) són més grans o, vist d’una altra manera, els inconvenients de les fórmules antigues van creixent.

 

L’aposta d’Olívia pel model SaaS és absoluta i prova d’això és que en els darrers 3 anys només hem fet un nou projecte en modalitat OnPrem (mentre que els altres 31 han estat Cloud).

 

Si encara tens un ERP (per exemple Dynamics NAV) instal·lat a Servidors locals i vols que t’expliquem els avantatges de migrar al Cloud, no dubtis a contactar amb nosaltres aquí.