Les finances són cada vegada més una àrea estratègica i no només des del punt de vista de l’autor de costos i la racionalització de la inversió. Els avenços tecnològics d’avui en dia han fet la proposta per la digitalització d’una prioritat per a la funció financera, i per l’elaboració dels directoris financers estan canviant les seves prioritats, passant de focalitzar-se en els pressupostos, la planificació financera i la reducció de costos (que també), s’invertirà ràpidament en tecnologia i en l’obtenció de dades per a més extres de tot el seu valor.

Per assolir uns objectius, els dades han de proporcionar informació fiable, facilitant-los si és possible de manera proactiva l’anàlisi que ajudi a materialitzar les decisions més importants per al creixement de l’empresa. Aquest estil, els directoris financers es posicionen al dia com els tutors digitals, que té com a objectiu l’aprofitament de les dades per a valor general, millorar l’eficiència operativa i servir de base per cristal·litzar les estratègies del negoci. I per a què sigui possible, el departament financer ha de participar activament en l’assignació de recursos per promoure la innovació a tota l’empresa.

Però aquesta importància creixent de les dates també suposa una nova preocupació per als CFOs: la seguretat i la integritat de la informació que convé en aplicacions també en aspectes prioritaris. Quan s’hagi de minimitzar els riscos, cal abordar tanta la ciberseguritat com el compliment regulatori, ja està en relació amb la regulació que pot calificar com a horitzontal (per exemple GDPR, d’àmbit global i d’aplicació de totes les empreses que gestionen dades de ciutadans de la Unió Europea), com a altres normatives ja més sectorials per a banca, sanitat, alimentació, assegurances, etc.

Dent dels equips directes, no hi ha sensibilitat creixent en aquests temes. Ja no es pot fer res al departament de TI. Dynamics 365 Business Central, l’evolució de Microsoft Dynamics NAV (Navision) és recentment reconeguda i necessita la capacitat funcional, resultat d’expressions d’experiència de Microsoft en el desenvolupament d’aplicacions de negocis específicament dissenyades per atendre les necessitats de les petites i petites empreses medianes. Business Central és pura innovació, l’evolució de Microsoft Dynamics NAV es basa en el mateix codi per a més opcions a les empreses.

El nucli on funciona el negoci central és precisament la plataforma d’Asure de Microsoft, que a més d’aportar una escalabilitat total i la màxima seguretat, s’instal·larà la més àmplia col·lecció de certificacions per al compliment regulatori de la indústria, entre les que s’ha de suposar GDPR. Es tracta de resoldre una de les preocupacions del CFO en matèria de riscos.

A Olivia som molt més que Navision i podem ajudar en aquesta transformació digital a l’experiència i d’altres empreses amb una situació conjunta a la vostra.