Confirming és un servei financer per a gestionar els pagaments d’una empresa als seus proveïdors. L’entitat financera que ofereix el Confirming avança l’import de la factura al proveïdor, que podrà cobrar aquesta factura de manera anticipada finançant-la abans de la seva data de venciment.

El funcionament del Confirming s’inicia amb l’enviament al banc, per part de l’empresa client, de les ordres de pagament confirmades abans del venciment; posteriorment, el banc informa els proveïdors de l’import i la data de pagament i els dóna l’opció de triar entre cobrar anticipadament la factura finançant-la o esperar que venci.

Existeixen diferents formes de Confirming segons les fórmules de pagament del client:

  • Confirming estàndar: el banc gestiona els pagaments del seu client als seus proveïdors, oferint-los aquesta opció d’anticipar les seves factures pendents de cobrament.
  • Pagament inmediat finançat: el client i proveïdor pacten una data de pagament anterior a la del venciment de la factura, a canvi el proveïdor ofereix un descompte per ràpid pagament de la factura. En aquesta opció el client envia al banc la factura que ha de pagar, abonant al moment al proveïdor, finançant així al client fins al venciment originari de les factures, data en la qual càrrega en compte l’import avançat, més comissions i interessos.
  • Pagament finançat: el client paga la factura al seu proveïdor en la data de venciment, i finança aquest pagament a un determinat termini, transcorregut el qual el banc li carregarà en compte el pagament finançat, més comissions i interessos.

La informació a enviar als nostres bancs des de Business Central (Navision) es pot realitzar via fitxer, però, al no posar-se d’acord els bancs en un format regularitzat i comú, Microsoft no ha considerat portar aquesta funcionalitat a l’estàndard. Per això en Olivia hem llançat Olivia Confirming per a cobrir aquesta funcionalitat a l’espera que en futures actualitzacions s’afegeixi aquesta funcionalitat. Gràcies al model d’extensions de l’ecosistema Microsoft, podem instal·lar i desinstal·lar funcionalitats amb facilitat donant llibertat al client sense hipotecar-lo amb adaptacions captives al partner. Actualment està integrat amb els següents bancs : Banc Sabadell, CaixaBank, Santander, Deutsche Bank, BBVA i BNP.

 

 

Vols tenir més informació?