El canvi cap al treball remot en els últims 18 mesos és un dels canvis més significatius en la cultura del treball des de la Revolució Industrial. Per a entendre com està afectant aquest canvi Microsoft ha realitzat recerques i enquestes internes periòdiques. Tal com es recull en l’Índex de Tendències Laborals, les dades de l’enquesta mostren que en un any en què han enviat a 160.000 persones a treballar a casa i han incorporat a 25.000 nous empleats de manera remota, el percentatge d’empleats de Microsoft que diuen sentir-se inclosos es troba en un màxim històric del 90 per cent.

Però no hi ha garantia que aquesta tendència continuï en el món cada vegada més complex del treball híbrid. Per a començar, les expectatives dels empleats han canviat. L’informe de l’Índex de Tendències Laborals de l’any passat va mostrar que, encara que el 73% dels empleats vol tenir l’opció de continuar treballant a distància, el 67% vol més compromís en persona. Aquesta paradoxa del treball híbrid és la nova normalitat, i la capacitat de reunir-nos serà un repte sense preparació.

A mesura que els empleats s’instal·len en una manera en el qual divideixen el seu temps entre el treball presencial i el remot, la majoria de les organitzacions no estan preparades. El treball híbrid és difícil. Els assistents remots es troben sense ser vists ni escoltats. Els assistents en persona volen ser inclusius, però no estan equipats per a dur a terme reunions híbrides eficaces. Un exemple evident: les sales de conferències, espais en els quals se celebraran la majoria de les reunions híbrides, no compten amb el maquinari, el programari o el mobiliari adequats per a facilitar les reunions híbrides de manera eficaç. Segons Frost & Sullivan1, dels gairebé 90 milions de sales de reunions que hi ha a tot el món, només el 7,8 per cent estan habilitades per al vídeo, la qual cosa crea una experiència pobra per als assistents remots.

Quan es fan bé, les reunions híbrides ajuden al fet que tots se sentin inclosos i proporcionen l’entorn i les eines per a millorar les connexions, la col·laboració i la productivitat. Microsoft ha identificat tres pràctiques “ABC” que la majoria de les organitzacions poden dur a terme ara per a permetre reunions inclusives i crear una base sòlida per a una cultura de treball flexible:

  • Audio: Per a assegurar-te que tothom pot ser escoltat quan parla, utilitza un altaveu certificat per Microsoft Teams quan la sala no tingui un sistema d’àudio i vídeo centralitzat.
  • Agafa el teu ordinador portàtil: Quan estiguis en persona, porta el teu portàtil i uneix-te a la reunió amb la càmera encesa i el micròfon i l’àudio apagats. Tothom pot participar a través de xats, reaccions en directe i aixecant la mà, la qual cosa s’ha convertit en un nou estàndard de les reunions.
  • Col·labora: Assigna un facilitador de la reunió que sigui a la sala per a cada reunió híbrida. El facilitador assegura la participació i la col·laboració entre tots els assistents moderant el xat de la reunió, les mans aixecades i el contingut que es comparteix directament a través de la reunió de Teams.

Mentre tots continuem aprenent i compartint orientacions pràctiques en aquest nou món del treball, Microsoft manté el seu compromís d’invertir en la innovació híbrida. Donem un cop d’ull a les últimes característiques de Microsoft Teams i Microsoft 365 dissenyades per a donar suport a les diverses necessitats i estils de treball dels empleats sense importar on treballin.

Espais físics d’oficina dissenyats per a tots, no sols per als assistents en persona

Al juny, Microsoft va anunciar noves funcions dissenyades per a donar suport a les reunions híbrides inclusives, com la primera fila per a les sales de Teams, una experiència renovada de Teams en Surface Hub i una pissarra millorada de Microsoft per a permetre la col·laboració visual, independentment que estiguin físicament a la sala junts. Hi ha tres tecnologies úniques que impulsen aquesta nova categoria de cambres intel·ligents:

  • El seguiment actiu de l’orador, basat en la IA, que permet a les càmeres de la sala utilitzar l’àudio, els moviments facials i els gestos per a detectar qui està parlant a la sala i acostar-se per a obtenir una perspectiva més pròxima.
  • Múltiples fluxos de vídeo que permeten situar als participants a la sala en el seu propi panell de vídeo.
  • Reconeixement de persones, que identificarà i mostrarà el nom del perfil dels usuaris inscrits dins del seu panell de vídeo.

Quan les cambres intel·ligents es combinen amb Dynamic View en Teams, es poden oferir experiències de reunions més equitatives en les quals tots se senten vists i representats. A mesura que les persones s’uneixen a la reunió, Teams ajusta automàticament diversos elements de la reunió, de manera que els participants remots veuen la sala i el contingut amb facilitat.

Per a ajudar a les persones a les sales de reunions a contribuir de forma més dinàmica, Microsoft ha actualitzant la manera d’acompanyament en Teams mobile per a donar als assistents a la sala un accés ràpid a les característiques de participació com el xat, les reaccions en viu i Microsoft Whiteboard. A més, s’està facilitant l’accés als controls de la reunió i del dispositiu, com la possibilitat d’unir-se a una reunió, emetre un PowerPoint, silenciar la sala, activar i desactivar les cambres de la sala, etc.

La planificació de reunions i la col·laboració també seran més fàcils. Les noves funcions de Outlook capturen detalls sobre quan i on treballen els companys d’equip, i com s’uniran a les reunions. El redisseny de les hores de treball et permetrà incloure els detalls de l’horari de treball directament en el teu calendari, perquè uns altres puguin saber quan i on estaràs treballant. La nova funció RSVP permet a les persones especificar si assistiran a una reunió en persona o en línia, de manera que els planificadors de la reunió puguin preparar-se millor reservant una sala amb recursos de videoconferència o portant un disc d’orador. Les noves experiències de treball híbrides en Outlook començaran a desplegar-se a principis de l’any que ve.

L’experiència de hot desking en les pantalles de Microsoft Teams permet a les persones localitzar i reservar espais de treball flexibles en l’oficina. Reserva un espai des del dispositiu o amb antelació mitjançant Outlook o Teams i accedeix al teu calendari personal de Teams, xats, reunions i molt més. Les pantalles de Teams poden utilitzar-se com a dispositiu independent o com segona pantalla quan es fa hot-desking i, en tancar la sessió, tota la informació personal s’eliminarà del dispositiu. S’espera que aquesta experiència estigui disponible en Lenovo ThinkSmart view a finals de 2021.

 

Reunions a distància tan eficaces com les presencials

Microsoft està compromès contínuament a crear noves maneres de treballar. Imagina un futur que s’alliberi de la quadrícula de reunions, que garanteixi a tots els usuaris una major capacitat d’elecció i flexibilitat, i que permeti als presentadors donar el millor de si mateixos. Des dels avatars expressius fins a les reunions immersives, perquè tots els usuaris siguin allí, junts.

En el passat, molts optaven per acudir a l’oficina per a realitzar una presentació important, però s’està treballant perquè les presentacions remotes siguin igual d’eficaces i immersives. Les presentacions híbrides no es limiten al lliurament de continguts, sinó que també atreuen a l’audiència amb senyals socials no verbals com a reaccions facials i gestos. Cameo és una nova experiència de PowerPoint que integra a la perfecció les imatges de la cambra de Teams en la teva presentació, permetent-te personalitzar com i on vols que apareguin en les teves diapositives i oferint-te recomanacions de disseny per a una visualització òptima. Quan arribi el moment de la presentació, utilitza PowerPoint Live en Teams per a realitzar una presentació remota immersiva. Cameo començarà a funcionar a principis de 2022.

Mentre Microsoft treballa per a crear una cultura de treball híbrida i inclusiva, en la qual totes les veus puguin ser escoltades, Speaker coach en Microsoft Teams utilitza la IA per a compartir de forma privada l’orientació sobre el teu ritme, notificar-te si estàs interrompent a algú i recordar-te que has de comprovar la teva audiència. Speaker coach en Microsoft Teams estarà disponible a principis de 2022.

Les últimes correccions automàtiques de la il·luminació t’ajudaran a sortir bé en les reunions per vídeo, fins i tot en entorns amb poca llum. Les correccions d’il·luminació estaran disponibles en els pròxims mesos.

 

Mantente en el flux de treball amb Microsoft Teams

La flexibilitat prové de saber que, independentment del lloc des del qual es treballi, s’està connectat amb els companys i el treball. Les últimes innovacions de Teams reuneixen les teves aplicacions i experiències favorites per a ajudar-te a mantenir-te eficient, concentrat i connectat en el treball híbrid.

Amb l’arribada d’Apple Car Play a Microsoft Teams aquest mes, ara pots unir-te a les reunions de Teams i fer crides amb mans lliures en la carretera usant Siri.

Microsoft Viva aporta comunicació, coneixement, idees i aprenentatge al flux de treball. Amb Viva Connections, pots estar informat de les notícies i recursos de l’empresa directament des de Teams. Pots trobar anuncis personalitzats, converses de l’empresa i un tauler de recursos per a accions com l’enviament d’una revisió mèdica diària de salut o informes de despeses. En les pròximes setmanes, l’aplicació mòbil Viva Connections estarà disponible en versió preliminar.

 

L’ús d’aplicacions en les reunions de Teams permet la interacció en temps real i fa que la col·laboració sigui més atractiva i productiva. Ara pots compartir i interactuar amb el contingut de les aplicacions en la fase de reunió, la qual cosa permet escenaris com la resolució de problemes visuals en temps real i la pluja d’idees. Comença amb les aplicacions Miro, MURAL, Lucidspark i Freehand, i aviat hi haurà moltes més.

El canvi al treball híbrid és emocionant, però serà un repte per a tots els líders i organitzacions. Les organitzacions que acceptin el canvi i incorporin la flexibilitat en els seus models operatius crearan entorns de treball millors i més inclusius. Microsoft es compromet a donar suport a una cultura de treball híbrid en la qual la flexibilitat lidera el camí, donant als clients i als empleats el poder de treballar des de qualsevol lloc, en qualsevol moment, i prendre el control del seu desenvolupament personal i el seu benestar.