No és cap notícia que vivim en un món cada vegada més global, en què les barreres geogràfiques que tenien abans les empreses han desaparegut, i que moltes PIMES del nostre al voltant fan negocis en qualsevol país del món, cosa que fa un parell de dècades enrere estava reservada només a grans corporacions.

De la mateixa manera no és estrany trobar companyies que tenen necessitats d’obrir una sucursal o delegació en un país estranger, on potser han començat els negocis de la mà d’un soci local, però que a mesura que el volum va augmentat, sorgeix la necessitat d’incorporar una eina de gestió, la qual cosa en el nostre llenguatge cridem ERP, i aquí és on sorgeixen necessitats que un temps enrere aquestes PIMES no tenien.

Lògicament es pot optar per delegar aquesta tasca en alguna espècie de gestoria local, però sovint hi ha qüestions que requeriran de processos intercompañía i en un entorn tremendament connectat, no ens servirà que a final de mes aquesta gestoria ens enviï un reporti de com han anat les coses. Tampoc és una bona solució optar per una integració amb una aplicació ERP local, i que cada petita (o mitjana) sucursal que anem obrint, obligui a una integració diferent.

 

Aquí és on ERP’s de caràcter internacional mostren una dels seus molts avantatges, i si a més estan en el núvol BINGO !!! Dynamics 365 Business Central és la solució que Microsoft ofereix per a PIMES i que té un desplegament o presència en països sense rival en aquest segment, a més ofereix funcionalitat perquè en un mateix entorn (en el nostre argot li cridem Tenant) puguem donar d’alta “n” països, cadascun d’ells amb la seva localització i pròpia capa fiscal a més d’òbviament el llenguatge (fins i tot idiomes com el Xinès, Coreà, Japonès, etc…).

Per a acabar de tancar el cercle, s’ofereixen rols d’usuari anomenats “Hub d’Empresa” on podrem tenir accés a dades consolidades de totes o part de les companyies així com monitorar les transaccions entre elles.

 

Podem pensar que la nostra empresa és local i difícilment necessitarà obrir negocis a l’estranger però… qui hagués cregut tot el que ha passat en els últims 5 anys si ens el haguessin comptat fa 10?

 

Autor : David Venero – Sales Manager