Una de les parts més importants d’una migració és fer que les dades actuals arribin al nou sistema de la manera més eficient possible. Per a això, la preparació és la clau: com més facis, més probabilitats tindràs de tenir èxit. Si treballes actualment amb Microsoft Dynamics NAV i estàs en una fase de migració a la nova versió del ERP, a continuació trobaràs alguns consells per a ajudar-te a preparar-te per a la migració de dades a Dynamics 365 Business Central.

Quantes dades necessites migrar?

El primer que cal determinar és quines taules són les més importants i quants registres de cadascuna necessiten ser transferits. Tens una llista extensa de taules amb un gran nombre de registres que necessiten ser transferits? O és en la seva majoria només el bàsic amb un petit nombre de registres?

El maneig de les dades és clau. Les dades costen diners de mantenir i retenir dades històriques de baix valor pot tenir un impacte negatiu en el seu negoci.

Estan netes les dades?

La migració a un nou sistema és una gran oportunitat per a avaluar la neteja de les teves dades. Hi ha molts duplicats? Està desactualizadala informació? Hi ha dades obsoletes?

Si tens duplicats, determina el que constitueix un duplicat en cada taula i anota les taules associades afectades. A més, anota quants duplicats té. Si el número és petit, els duplicats poden ser manejats per la funcionalitat de fusió incorporada de Dynamics 365. Si hi ha molts duplicats, una eina de tercers pot ser la millor.

Si penses que les dades necessiten una neteja, necessites determinar si seria millor fer-ho mentre les dades estan encara en el sistema antic o esperar fins que estiguin en el nou sistema.

Com funcionarà la seguretat?

Ara és el moment de determinar com funcionarà la seguretat en el nou sistema. Si tot serà propietat d’un sol equip, documenta el nom d’aquest equip. No obstant això, és més probable que necessitis una matriu de seguretat. Això proporcionaria un mapatge entre la forma en què les dades són propietat del sistema antic i la forma en què seran propietat de les dades en el nou sistema.

Una altra cosa a considerar és com manejar als ex-emprats i la seva propietat dels registres. Pots abordar aquesta qüestió de dues maneres. La primera opció és assignar tots els empleats anteriors a un usuari genèric en el nou sistema. Aquest mètode és simple, però el desavantatge és que perdràs informació antiga. Per a limitar la pèrdua d’aquestes dades, crea un camp de text per a mantenir el nom de l’empleat anterior en el nou sistema.

Una altra forma de manejar els registres de ex-emprats és crear tots els empleats anteriors en el nou sistema i després deshabilitar-los una vegada que s’hagi completat la migració. Això preservarà la informació, però té implicacions de llicència i pot portar molt de temps crear als ex-emprats.

Quins camps es transferiran?

En aquest moment, has de crear la teva documentació de migració, mapatges de dades, etc.

Conclusió

Perquè una migració sigui exitosa, gran part del mèrit és el correcte tracte de les dades. Moltes de les migracions s’encallen en aquest tema o eleven el seu cost per una mala gestió de les dades a migrar. Assegura’t que el teu partner tingui un pla específic sobre aquest tema per a treballar braç a braç amb vosaltres.