Per a començar, hem d’entendre que és VoIP, també coneguda com a Veu IP o telefonia IP  (de l’anglès: Voice-over-IP) .

És una tecnologia que ens permet usar la telefonia convencional analògica que tots coneixem en digital, podent transformar aquest senyal analògic en un servei més de la xarxa d’internet, com si fos, Google, Netflix, WhatsApp, etc.

Realitzar aquest canvi és mes senzill del que ens podem imaginar. Simplement fent una portabilitat dels nostres números de telèfon, ja podríem començar a gaudir d’aquest servei. Indistintament de si tenim un sistema de telefonia molt senzilla amb una simple línia convencional a xarxes molt complexes amb grans centraletes.

Quins avantatges m’aporta això?

Ara que molta gent està treballant remotament fora de l’oficina o fins i tot persones amb necessitats de mobilitat com un comercial o un tècnic, el VoIP juga un valor fonamental per a les comunicacions de veu en l’empresa i per a una gran experiència de servei per al client.

Quantes vegades ens ha passat que hem anomenat a una empresa i no ens han pogut passar l’anomenada a un company perquè no té els mitjans necessaris per a poder-lo fer? Havent de prendre nota, avisar a la seva companya i aquesta haver de cridar.

Microsoft Teams com a estratègia en les nostres telecomunicacions: La combinació guanyadora de programari col·laboratiu i comunicació.

Microsoft Teams a més de les crides entre companys que ja ens ofereix, també podem integrar la telefonia pública. Podent realitzar yrecibir anomenades des de l’exterior.

Gràcies al Microsoft 365 Business Voice, podem tenir la nostra pròpia centraleta en el núvol, podent realitzar des d’una simple cua de crides fins a sistemes d’Operadora Automàtica per a poder atendre les crides oferint la possibilitat de triar diverses opcions per al seu correcte encaminament de la crida, fins i tot amb reconeixement de veu.

Ara simplement tenint instal·lat Microsoft Teams en el nostre ordinador, mòbil o fins i tot iniciant sessió en Teams des del navegador Web, podem disposar de la nostra extensió de telefonia de l’empresa i d’aquesta manera estar sempre disponible. Només es necessita una connexió a internet.   

Gràcies aquesta simplicitat, realitzar aquest canvi, ja no suposa fer una inversió inicial en compres de dispositius costosos com a centraletes o telèfons d’operador amb tot el seu corresponent cablejat i instal·lació.

A més, cal destacar que totes les comunicacions estan encriptades, garantint la seguretat.

La gestió està centralitzada en el núvol, podent adaptar-les a les teves necessitats actuals, gestionant amb polítiques de seguretat qui pot cridar o rebre crides, contestadors automàtics per a cada usuari, etc. Fins i tot podent trucar al telèfon d’emergències 112.

Ara ja podràs tenir la teva pròpia línia d’empresa simplement usant Microsoft Teams, sense necessitat de comprar mes telèfons addicionals. Però si necessites terminals fixos o per a sales de reunió, també existeixen un ampli catalogo de productes compatibles i homologats per Teams perquè disposis de tots els seus avantatges.

Gràcies a tota aquesta flexibilitat que ens permet el VoIP i Microsoft Teams, la productivitat es veurà millorada, evitant pèrdues de temps. Els serveis virtuals de telefonia fixa estan permetent que cada vegada més empreses implementin models de teletreball per a estalviar costos i augmentar la productivitat dels seus empleats.

 

Referències:

Veu per IP

Llamas de vídeo y voz con Microsoft Teams (Microsoft)  

 

Autor : Cristian Alegret – Consultor de Sistemes