La forma en què treballem ha canviat. Avui dia, guanyar en els negocis requereix una innovació constant, i aquesta innovació al seu torn requereix la col·laboració entre disciplines, geografies i cultures. Abans d’aquest canvi sísmic en el lloc de treball, la unitat atòmica de productivitat era l’individu. Ara és l’equip. Un equip d’alt rendiment reuneix individus talentosos i opera com una cosa més que la suma de les parts. Es basa en els punts forts de cada membre i compensa les limitacions individuals. Però en un món cada vegada més distribuït i accelerat, ni tan sols la química d’equip perfecta és suficient. Els equips d’avui també necessiten eines de col·laboració que els ajudin a posar en pràctica aquesta química. Necessiten tecnologia que pugui arribar a través de l’espai i el temps i ajudar els membres de l’equip a sentir-se com si estiguessin a uns pocs metres de distància, fins i tot quan estan en mons separats.

Microsoft, té la missió d’ajudar a cada equip a convertir-se en un equip exitós. I així, Microsoft va anunciar la asoción amb IDEO, una companyia de disseny global coneguda pel seu enfocament interdisciplinari i centrat en l’ésser humà. Junts, van investigar equips reeixits en el lloc de treball per esbrinar què tenien en comú. Després van usar el que van aprendre per crear L’art de la feina en equip, un nou currículum digital construït al voltant dels cinc atributs d’un equip exitós.

I això no és tot. També s’estan fent servir les troballes de la investigació per refinar el software Teams de Microsoft, el centre per al treball en equip en Microsoft 365. El que queda clar de les dades és que el futur de la col·laboració en el lloc de treball no estarà definit per una sola tecnologia. En canvi, els equips reeixits necessiten eines de col·laboració que combinin una àmplia gamma de tecnologies en formes noves i innovadores. Teams reuneix el xat, les reunions, les trucades, la col·laboració de documents i el flux de treball en una única aplicació, i aquesta combinació única s’està convertint en un èxit.

De fet, avui dia Teams té més de 20 milions d’usuaris actius diàriament. A més, mentre que aquests usuaris comencen amb un simple xat basat en text, passen ràpidament a formes més riques de comunicació i col·laboració. Per exemple, el mes passat, els clients de Teams van participar en més de 27 milions de reunions de veu o vídeo i van realitzar més de 220 milions d’accions per obrir, editar o descarregar arxius emmagatzemats en Teams.

Els cinc atributs

En col·laboració amb IDEO, van investigar diversos equips de llocs de treball (incloent astronautes, cuiners, productors de televisió i infermeres) per comprendre què tenen en comú els col·laboradors d’alt rendiment. Amb una gran varietat d’equips de treball com a subjectes, van utilitzar l’observació en context, entrevistes a experts, recerca secundària i prototips per identificar les dinàmiques específiques que tenien en comú equips d’alt rendiment. Van trobar que els equips amb èxit compartien cinc atributs:

  • Propòsit de l’equip: manté els equips enfocats, complerts i alineats per assolir els seus objectius.
  • Identitat col·lectiva: fomenta la sensació de pertinença i ajuda els membres de l’equip a treballar com a unitat.
  • Sensibilització i inclusió: permet als equips navegar per la dinàmica interpersonal i valorar la perspectiva de tothom.
  • Confiança i vulnerabilitat: fomenta la presa de riscos interpersonals en equips.
  • Tensió constructiva: serveix com a força generadora de noves idees, generant millors resultats.

Històries d’èxit de Teams

Amb Teams, aquestes empreses estan trencant els límits artificials creats per eines de col·laboració independents o fora de línia i treballant junts de noves maneres. Les seves històries donen vida als cinc atributs dels equips reeixits i pinten un quadre del que és possible.

Bellesa atrevida: L’Oreal

A L’Oreal, la companyia global de bellesa, Barbara Lavernos, directora de Tecnologia i Operacions, explica: “El nostre impuls està impulsat per persones que interactuen, posen idees sobre la taula i salten sobre elles a través de discussions espontànies. La nova tecnologia que permet personalitat, contribucions i innovació real és Microsoft Teams “. Amb Teams, els empleats de L’Oréal tenen un espai per ser creatius mentre es mouen a la velocitat i escala necessàries per a lliurar més de 7 mil milions de productes als clients anualment.

Col·laboració simplificada: Telefónica

A l’empresa de telecomunicacions Telefónica, els empleats realitzen projectes de construcció de negocis a Teams. Una reunió d’executius fora de les instal·lacions pot ara coordinar-se en un centre altament segur i centralitzat. Aquesta senzilla reunió solia ser un malson de coordinació, amb fins a 20 companys de diversos departaments que es centraven en diverses línies de treball. “Abans de Teams, vam haver de integrar diferents aspectes d’un projecte que s’havia creat de forma aïllada. Ara, un grup de companys pot construir sobre els documents de forma col·laborativa i editar el projecte directament. Aquest procés solia durar quatre setmanes, ara podem aconseguir-ho en qüestió de dies “, afirma Jamie Rodríguez-Ramos Fernández, Director d’Anàlisi Estratègica de Telefónica.

Connectant a través del món: Trek

Trek és una empresa líder en disseny, fabricació i venda de bicicletes que s’està adaptant ràpidament a un entorn que canvia ràpidament. Alguns empleats amb seu als EUA treballen en llocs diferents a les oficines centrals de l’empresa a Waterloo, Wisconsin, fins i tot en altres instal·lacions, a la llar o en comerços minoristes. El negoci internacional de Trek també ha crescut ràpidament amb la companyia expandint les seves operacions a 17 oficines establertes al voltant de el món. “Tenir una bona connectivitat i experiència en reunions digitals és fonamental perquè la nostra forma de treballar sigui un èxit”, afirma Nathan Pieper, director d’Aplicacions de Negoci i Col·laboració de TI de Trek. La capacitat de reunió de Teams “va ser la pastanaga que va fer entrar a la gent”, diu Pieper. “L’adopció dels equips va créixer perquè la gent la feia servir, els deia a uns altres que la usessin, i els convidava a les reunions en línia”.

Un equip d’alt rendiment pot fer el que d’una altra manera seria impossible. I amb Teams, no hi ha límit al que el teu i el teu equip pot aconseguir en el treball. Per millorar el treball en equip en la teva organització, consulta la guia digital de treball en equip en la pàgina principal de Art of Teamwork. I si encara no estàs fent servir Teams, comença avui mateix!