Microsoft està a punt de publicar la Release Wave 2, la segona ronda d’actualitzacions de Dynamics 365 Business Central en 2022. Aquestes noves característiques i millores es llançaran des d’octubre de 2022 fins a març de 2023 i milloren l’aplicació perquè sigui més intel·ligent, fàcil d’usar i intuïtiva.

Business Central continua millorant les capacitats d’elaboració d’informes, incloent nous conjunts de dades d’informes per a Excel i millores en els informes de Power BI que ara admeten dimensions. La integració amb altres aplicacions de Power Platform, Power Automate i PowerApps, s’ha millorat amb noves capacitats per a donar suport al desenvolupament de baix codi i ajudar a la productivitat. L’aplicació està rebent diverses millores i noves característiques, incloent menús més fàcils de navegar, entrades inverses en el diari de conciliació de pagaments i, diverses millores en la funcionalitat de la cadena de subministrament.

Aquestes són unes de les millores més rellevants:

Aplicació

  • Modern Action Bar (Barra d’accions): Amb aquesta nova funcionalitat pots utilitzar una secció promocionada de la barra d’accions per a ajudar els usuaris a conèixer el producte. Pots adaptar-la a les necessitats del teu sector, empresa o a les teves pròpies. Pots afegir les accions que vulguis posar a la disposició dels nous usuaris de manera fàcil i coherent en tot el producte perquè aprenguin ràpidament a utilitzar-lo, o adapta-les a les necessitats específiques de la teva empresa per als usuaris més experimentats. Més informació en el nostre post
  • Millor conciliació bancària: En la conciliació bancària, ara marquem les entrades de xecs del banc basant-nos en la informació del llibre de xecs. Això proporciona un grau de confiança molt major que si s’utilitza únicament la informació del llibre major del banc. Les regles de conciliació també són més clares, i s’afegeixen més regles per a augmentar els índexs d’èxit de la conciliació.
  • Els informes financers substitueixen als calendaris de comptes: Per a facilitar als nous usuaris començar amb Business Central, canvia el nom de “Calendaris de comptes” pel d’ “Informes financers”, que pot buscar-se en el camp de cerca del producte, així com en els enllaços d’algunes pàgines d’inici. Els objectes que fins ara es coneixien com a “Calendaris de comptes” passaran a dir-se “Definicions de files”, per a les quals es pot continuar definint un disseny de columnes per defecte i una vista d’anàlisi. Les “Distribucions de columna” es converteixen en “Definicions de columna”. Tant per a les definicions de files com per a les de columnes, es poden editar les definicions per separat dels informes financers.
  • Utilitzar diverses adreces d’enviament per als proveïdors: Els proveïdors poden tenir diverses adreces d’enviament de pagaments. Per exemple, un proveïdor pot subministrar un article des d’una empresa filial, però vol rebre el pagament en la seva seu central. Business Central et permet configurar diverses adreces d’enviament per a cada proveïdor, la qual cosa facilita l’elecció de la ubicació correcta a la qual enviar els pagaments en cada factura.

Desenvolupament

  • Grups d’accions promogudes i referències d’accions: Les pàgines i les extensions de pàgines ara poden contenir un nou grup d’accions promogudes. Aquests grups poden contenir referències a accions existents. És possible afegir a grups ja existents o afegir nous grups en extensions de pàgines. Els usuaris poden personalitzar la seva experiència promovent ells mateixos les accions. La plataforma i el client continuaran sent retrocompatibles en mantenir la propietat de les accions promogudes existents, però una pàgina o una extensió de pàgina ha de ser coherent en utilitzar el model antic o el nou. Hi haurà una acció de codi per a convertir del model antic al nou.
  • Escriure codi d’actualització més ràpid: Quan es refactoriza una aplicació, és habitual moure un camp d’una taula a una altra. Amb aquesta funció, el desenvolupador pot copiar les dades del camp antic al nou camp d’una manera basada en conjunts sense necessitat d’escriure un bucle. Això fa que el codi d’actualització sigui significativament més ràpid.
  • Utilitzar l’autenticació service-to-service amb la API d’administració: En aquesta versió, s’afegeix l’autenticació de servei a servei (S2S) per a la API del centre d’administració de Business Central. D’aquesta manera, els administradors poden executar operacions de cicle de vida en tots els entorns de tots els inquilins de Azure AD que gestionen d’una sola vegada, sense haver de tornar a autenticar-se per a cada inquilí de Azure AD.

Microsoft Power Platform

  • Personalitzar i dissenyar el grup d’accions de Automate en el client web: Les accions afegides en el nou grup d’accions de Automate en la barra d’accions es basen ara en la personalització o el disseny, de manera que es poden moure, promoure o ocultar. Això s’aplica a la personalització per a un solo usuari, a la personalització de perfils d’usuari per a grups d’usuaris o al disseny d’una personalització global (extensió de pàgina) per a tota l’empresa.
  • Compatibilitat de Power Apps i Power Automate amb els arxius adjunts dels documents: La nova capacitat del connector permet accedir fàcilment als arxius adjunts dels documents (per exemple, una sol·licitud de comanda original vinculada com PDF a una comanda de venda), als suports dels registres relacionats (per exemple, imatges vinculades als articles) i a altres dades vinculades als registres empresarials. Això permet que els fluxos de Power Automate o Power Apps suportin escenaris addicionals en els quals s’introdueixen dades externes riques en Business Central.
  • Aplicacions de Power BI amb dimensions: L’anàlisi dimensional és clau per a obtenir informació sobre el funcionament del negoci. Ara, les aplicacions estàndard de Power BI en AppSource per a Business Central poden demostrar l’ús de dades dimensionals. Mostren tant una poderosa característica per a Business Central, com les capacitats de reporti quan les dades són analitzades en Power BI. Hi ha aplicacions de Power BI disponibles en AppSource que mostren els informes d’una àrea específica de l’empresa. Hi ha una per a Finances, una altra per a Vendes i una altra per a Gestió de Relacions amb els Clients.
  • Configurar la integració de OneDrive: Els administradors poden accedir a la guia de configuració de OneDrive en Business Central per a especificar quines capacitats poden connectar-se a OneDrive for Business.
    • Tria entre habilitar una, totes dues o cap de les integracions de sistemes i aplicacions a OneDrive.
    • Per a Business Central on-premises, aquesta guia de configuració inclou la configuració de la connexió a OneDrive.
    • La guia de configuració detecta si l’entorn s’ha configurat per a utilitzar la integració heretada de OneDrive o SharePoint, i t’ajuda a canviar a la integració més recent de OneDrive. Com a part d’aquest canvi, desapareix de la pàgina de configuració de la connexió a SharePoint heretada i de les capacitats d’integració de SharePoint.
  • Utilitzar nous conjunts de dades d’informes d’Excel: Els nous conjunts de dades d’informes es creen per a les dades seleccionades. Els primers conjunts de dades dedicades a l’elaboració d’informes en Excel es basen en les següents dades. Dades del llibre major, inclosos els pressupostos i les dimensions globals. Entrades en el llibre major de clients i proveïdors.

Experiència d’usuari

  • Canvia d’empresa en tots els entorns: Business Central està preparat per a adaptar-se a les necessitats de les complexes organitzacions de les PIMES, organitzant múltiples empreses en diferents entorns. Encara que la majoria dels empleats estan vinculats a una sola empresa, alguns usuaris necessiten veure, editar i comparar dades entre empreses. La versió 2 de 2022 facilita la visió general de les empreses i els entorns als quals es té accés, així com el canvi ràpid de context.
    • Les indicacions visuals en la barra de l’aplicació ajuden a comprendre ràpidament en quina empresa i entorn s’està treballant actualment.
    • Activa el panell del commutador d’empreses des de qualsevol lloc de Business Central, ja sigui des de la barra d’aplicacions o mitjançant una drecera de teclat.
    • Cerca les empreses a les quals tens accés, agrupades per entorn, inclosos els entorns de producció i sandbox dins de la teva organització.
    • Canvia d’empresa en la pestanya actual del navegador, o obre l’empresa seleccionada en una nova pestanya per a fer diverses tasques o comparar dades un al costat de l’altre.
  • Experimenta els nous elements de disseny de la interfície d’usuari: El client web es manté al dia amb elements de disseny d’interfície d’usuari fluids en les diferents pàgines de l’aplicació i els controls del sistema.