Electronic Data Interchange o el que es coneix com EDI, és un estàndard internacional que permet intercanviar tot tipus de documents electrònics (factures, comandes, albarans, etc.) amb clients, proveïdors, administracions públiques… Assegurant en el procés que el document arriba al seu destinatari correcte, sense ser alterat i tenint justificant de recepció del document. Avui dia, cada vegada són més les empreses que ens sol·liciten que integrem els seus ERP amb EDI per a compartir diferents tipus de documents: comandes de compra, factures, cotitzacions, albarans, etiquetes… En la majoria dels casos, aquestes organitzacions són socis comercials que intercanvien béns i serveis de forma regular com a resultat de la seva estratègia (B2B). L’intercanvi de documents EDI és possible gràcies una xarxa d’interconnexió de negocis que permet realitzar intercanvis electrònics de documents amb un gran nombre d’empreses que treballen amb EDI de manera col·laborativa. Aquesta integració que abans ens sol·licitaven grans empreses, s’està convertint en poc temps en un dels “imprescindibles” dels nostres projectes, i això sens dubte és una molt bona notícia, ja que demostra una vegada més, com les pimes estan posant-se en forma i millorant la seva competitivitat, i això sempre és una fantàstica notícia! Des d’Olivia, i fruit de la nostra experiència integrant EDI amb Dynamics Business Central, volem també ajudar una mica més a les empreses i és per això, que hem paquetizado aquesta adaptació del ERP en un producte propi: EDI by OLIVIA que funciona com una extensió del teu ERP Dynamics tant OnPremise com Cloud.

  • ORDERS – Procés de comandes de venda
  • DESADV – Albarans (indica paquets)
  • DESADV Logístic, nivell 1 – Detalla el contingut (del paquet) caixes, adequat quan el client desitja l’enviament a una plataforma logística (com sovint succeeix amb El Corte Inglés).
  • DESADV Logístic, nivell 2 – Detalla el contingut (del paquet), adequat quan el client desitja l’enviament a una plataforma logística (com sovint succeeix amb AMAZON).
  • INVOIC – Procés de factures de venda
  • REMADV – Avís de liquidació

Però, per què EDI by OLIVIA ens pot ajudar si som una pime? Són moltes les millores que podem explicar-vos, però m’agradaria centrar-me en aquestes:

  1. Estalviaràs temps i diners a través de l’automatització de processos que fins ara fèieu de manera manual i en amb un alt ús de paper.
  2. Milloraràs la productivitat perquè es comparteixen i processen més documents empresarials en menys temps i amb una major precisió.
  3. Reduiràs errors a través d’una estandardització estricta, que ajuda a assegurar que la informació i les dades tinguin el format correcte abans que ingressin en processos o aplicacions empresarials.
  4. Obtindràs millor qualitat de dades per a l’elaboració dels teus informes, perquè obtindràs una millora clara en la recopilació de dades, la visibilitat i l’anàlisi d’aquests.
  5. Solució amb un ROI (retorn de la Inversió) ràpid i que ens ajuda a la millora en la competitivitat de l’empresa, així com en la percepció que els nostres socis tenen de la nostra gestió.

EDI by OLIVIA és doncs una extensió que ha vingut per a sumar de manera ràpida, i que serà la passarel·la en un futur no gaire llunyà, per a l’intercanvi de documents per a donar suport a innovacions en les nostres empreses, com la internet de les coses (IoT), blockchain i intel·ligència artificial (IA). Siguin doncs benvinguts els nous reptes digitals que parlen de col·laboració i productivitat!

 

Autora : Raquel Casellas – Account Manager Olivia